lauantai 4. helmikuuta 2017

Paula Hawkins - Nainen junassa


Jos edellinen lukeani kirja oli alusta lähtien kuin tervan juontia, niin tämä puolestaan imaisi ja koukutti heti mukaansa! Ahmaisin kirjan hetkessä loppuun, käyttäen kaikki mahdolliset ja mahdottomat hetket sen lukemiseen.

Nainen junassa on ollut varsinainen menestysteos maailmalla. Sitä on ostettu miljoonia kappaleita ja Hollywood teki siitä pian ilmestymisen jälkeen elokuvankin. Aikamoinen saavutus esikoisteokselta. 

Tarina on kerrottu kolmen naisen näkökulmasta. Pahasti alkoholisoituneen Rachelin, joka kulkee paikallisjunalla päivittäin entisen asuinalueensa ohi. Meganin, jonka talon kohdalla Rachelin juna joka päivä pysähtyy ja jonka elämän Rachel kuvittelee olevan kuin täydellistä unelmaa. Annan, joka on Rachelin ex-miehen uusi puoliso ja Meganin nykyinen naapuri. Megan katoaa, ja sen selvittämisestä tulee Rachelille pakkomielle, koska hän tuntuu tietävän katoamisesta jotain, vaikka ei mitään muistakaan.

Nämä naiset, tai tarinassa mukana olevat miehet, eivät kukaan ole henkilöhahmoina millään lailla miellyttäviä. En oikeassa elämässä haluaisi tuntea heistä ketään. Eri kertojan äänet kuitenkin päästävät lukijan kiehtovasti hahmojen ajatusten sisään ja lukija ei malta odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu. Tätä ei minulle latistanut edes se, että arvasin lopun ennenkuin Rachel sai sen selville. Kyllä siellä silti jonkinlainen yllätys odotti vielä lopussakin. Plussaa myös Englantilaisen esikaupunkielämän kuvauksesta.

Kirja osuu Helmet 2017 lukuhaasteen seuraaviin kohtiin:
2. Kirjablogissa kehuttu kirja
6. Kirjassa on monta kertojaa
16. Ulkomaisen kirjallisuuspalkinnon voittanut kirja
23. Käännöskirja
24. Kirjassa selvitetään rikos
42. Esikoisteos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti